”En bulle är något som har jävligt mycket smör och socker i sig och är jävligt gott.”

– Jag har drivit stjärnkrogen Frantzén/Lindeberg, jobbat på Edsbacka krog, Oaxen, NK-bageriet, Riddarbageriet, varit kreativ ledare på Wienercaféet. Och nu är jag där jag vill vara – på mitt eget Lindeberg Bageri & Konditori i Orminge.Efter åren med tvåfaldigt stjärnbeströdda krogen Frantzén Lindeberg, och som kreativ ledare på Wienerkonditoriet, tröttnade Daniel Lindeberg på city. Han ville jobba närmare sitt hem,hem till sin by och förverkliga sin romantiska bild av det gamla franska bageriet. En lokal samlingsplats mitt i byn, ett vattenhål för vardagsglädje.

– I stan är det mer folk som jobbar som går ut, här är det folk som bor. Jag vill "back to basic" där man lär sig vilket bröd och vilket kaffe stamgästerna vill ha, säger Daniel Lindeberg.

Någon skillnad på vad folk vill ha i och utanför stan är det inte. Men det går "sjukt mycket" bullar, säger Daniel Lindeberg. Han vill inte ge bageriet någon särskild inriktning. Utbudet ska variera med allt från surdeg till sirap och croissanter.

– Jag kör allt möjligt, jag gillar inte när det är på eller av. Bara för att många älskar surdeg behöver inte det betyda att jäst är skit.

Lyssna vidare på de fyra pod asvnitten som berättar historien om Daniel Lindebergs resa genomlivet från barn till stjärnkock och numer bagare.