DEATH BY CHOCOLATE

Snaketown Chocolate by Daniel Lindeberg

Under hösten 2021 började idén födas om att göra en egen, unik chokladblend ta fart. I maj 2022, åkte jag till Paris för att tillsammans med Cacao Barrys göra vår egen så kallad Or Noir Choklad. Under en dag blindprovar man choklad från hela världen och tillsut väljer man de som man tycker är godast.

Vår blandning är gjord av bönor från Mexico och Dominikanska Republiken, lite socker, Cacao Barrys enorma erfarenhet av chokladtillverkning, mina smakpreferenser, et Voila! Snaketown Chocolate! “This unique dark chocolate I created with tastes of yellow fruits, using cacao beans from Mexico and Dominican Republic. Elegant and easy to enjoy” Vår alldeles egna chokladblend är på 66% och smakar lite som en ljus choklad i mörk kostym, ingen bitterhet, ingen syra. Utan harmonisk och balanserad!

VARM CHOKLAD MED VISPAD GRÄDDE
__________

Snaketown chocolate, råsockerlag & kakao.

49 kr

 

 

SNAKE TOWN CHOCOLATE
__________

CHOKLADKEX

TONKATRYFFLAR & MANDELPRALINÉ

CHOKLADKAKA ”SNAKETOWN”

CHOKLADDOPPAD VANILJMARSHMALLOWS

299 KR

 

 

PROJECT SNAKETOWN CHOCOLATE TIDSLINJE

Hösten 2021
Jag börjar för första gången i min nu 25 åriga karriär få ett sug att börja jobba med choklad. Ett nytt projekt att driva under glassens “off season”, dvs ungefär september till och med påsk, en grand final med chokladägg, gianduja och massor av nötter.

Januari 2022
Bokar in en resa till Paris och Cacao Barry.

Mars 2022
Beställer en tysk tempereringsmaskin för choklad.

Maj 2022
Besök på Cacao Barrys kontor i Paris, blindprovning av choklad som till slut leder fram till mitt val av bönor och komponering av receptet till vad som kommer att bli Snaketown chocolate.

Juni 2022
En order på 500 kg Snaketown chocolate läggs.

Juni - Augusti 2022
Oh shit! Vad ska vi göra, vad ska vi ha för sortiment, vad är Snaketown chocolate? Vilka formar behöver vi? Hur ska paketeringen se ut? Vad är ens möjligt att ha på plats till oktober/november 2022?

Augusti 2022
Jesper Aggerborg, bageriets AD presenterar logga, paketering och en visuell identitet.
Jag får en dröm om att göra en Ormingeringen karta likt den klassiska Manhattankartan uppfylld.

En första leverans av formar kommer till bageriet, vi beställer formar. Kommer dem att hinna komma?

Den tysktillverkade chokladtempereringsmaskinen anländer.

September 2022
Hittar en äntligen en Guldtackeform från ett företag i Italien, Orminge Gold kan bli en verklighet, ett par klick senare är formarna på väg till Orminge.

Oktober 2022
På tok för sent beställer jag 3 stycken nya stämplar för choklad, specialtillverkade så klart. Dessa kommer dessvärre inte att hinna komma till releasen, fan, men kom ihåg vi är “in it for the long run”...

Får klartecken att vi kommer att få etiketter levererat under första veckan i november- puhh.

Shit, jag har glömt och beställa Death by Chocolate t shirts, som personal ska jobba i, dessa kommer inte hinna komma till releasen, fan, men kom ihåg vi är “in it for the long run”...

24 Oktober 2022
Snaketown chocolate anländer äntligen till bageriet.

November 2022
Kommer formarna nån gång?
Kommer etiketterna nån gång?

3 November 2022
Fotograf Fabian Björnstierna är på plats för att fotografera och filma för hemsidan, posters och releasen i allmänhet.

11-11-22
Snaketown chocolate, lanseras!

Ett stort, stort tack till personalen, Martin på BP, Cacao Barry, Björn Ringdahl, Jesper, Fabian, Solltryck, ÅSÖ, let the journey begin!