FIKA

Bullar! Vad är en by utan bullar! Om jag fick välja en sak att äta resten av mitt liv, så skulle jag välja bullar, bullar och mera bullar. Bullar för oss svenskar är vad bakelser är för fransmännen och chokladpraliner är för belgarna. Bullar är katalysatorn i fikat, det som ger vardagsglädje åt själen.
Uttrycket "more is more" är ett lämpligt uttryck när man bakar bullar. Det vill säga, aldrig snåla med fyllningen i bullarna. Blir man inte ordentligt kladdig om händerna har man använt för lite fyllning, och dessutom, vem vill äta en liten bulle? I bageriet finns även mazariner, chokladbiskvier och annat gott. Bakade med kärlek och massa smör.

Vad vi har att erbjuda beror lite på säsong. Jordgubbar, rabarber och äpplen på sommar och höst. Saffran och kardemumma vid jul. Semlor på fettisdagen. Få bakverk har större dragningskraft än semlan. När jag var yngre tyckte jag att en semla bara skulle ätas på fettisdagen men nu när jag är lite äldre, lite visare och lite ödmjukare tycker jag att det är en fantastisk tradition och ser gärna att semlan serveras från januari till påsk. Även semla med brioche där jag har bytt den traditionsenliga krämen mot semelfyllning och vispad vanilj mascarponemousse. Brioche beskrivs på engelska som "rich bread" rikt på smör. Mycket ätvänligt.

KAFFE

Riktigt gott kaffe är ett måste för gott fika.

KAFFE
–––––––––––––
Latte 38 kr
Cappuccino 35 kr
Dubbel Macchiato 30 kr
Dubbel espresso 27 kr
Bryggkaffe 27 kr
Soya/Havre Latte 39 kr
Soya/Havre Cappuccino 36 kr
Laktosfri Latte 39 kr
Laktosfri Cappuccino 36 kr

TE & ANNAN DRYCK

TE
–––––––––––––
Dammann Earl Grey 37 kr
Dammann Earl Grey Jardin Bleu 37 kr
Dammann Gunpowder 37 kr
Dammann Rooibos Cederberg 37 kr

DRYCK
–––––––––––––
Färskpressad apelsinjuice  37 kr
Äppelmust  35 kr
Coca Cola, Cola Zero  26 kr
Ramlösa, Ramlösa Citrus 26 kr
Ett glas mjölk 15 kr
Ekologisk Festis 15 kr